No such file or directoryNo such file or directory$r['r_url_parent'],'cikk_id'=>$resource['cikk_id'],'cikk_url'=>$resource['cikk_url'])).'" title="'.$resource['cikk_cim'].'">'.$resource['cikk_cim'].''; } /* rovat_nev, cikk_id, cikk_smart_cim */ function generate_furl($_url_type,$_url_array) { $url="#"; if ($_url_type) { switch($_url_type) { /* http.//kulturpart.hu/cikkek/12345/ez_a_cikk_neve vagy http.//kulturpart.hu/zene/12345/ez_a_cikk_neve */ case 'cikk': if (isset($_url_array['cikk_id']) && is_numeric($_url_array['cikk_id'])) { if (isset($_url_array['cikk_rovat'])) { $url=$_url_array['cikk_rovat']."/".$_url_array['cikk_id']."/"; } else { $url="cikk/".$_url_array['cikk_id']."/"; } if (isset($_url_array['cikk_url'])) { $url.=$_url_array['cikk_url']; } } break; case 'dosszie': if (isset($_url_array['d_id']) && is_numeric($_url_array['d_id']) && isset($_url_array['d_url'])) { $url="dosszie/".$_url_array['d_id']."/".$_url_array['d_url']; } break; case 'blog': if (isset($_url_array['b_id']) && isset($_url_array['b_url'])) { $url="blog/".$_url_array['b_id']."/".$_url_array['b_url']; } break; /* http.//kulturpart.hu/szinhaz */ case 'rovat': break; /* http.//kulturpart.hu/szinhaz/aktualis */ case 'alrovat': break; } } return $url; } function get_fancy_url() { global $_SERVER; $url="#"; $pattern="index.php"; $pos=strpos($_SERVER['PATH_INFO'],$pattern); if ($pos) { $url=substr($_SERVER['PATH_INFO'],$pos+strlen($pattern)); } return $url; } function is_fancy_url($url) { return true; } function make_furl($cim) { $ekezetek_kb=array(-1,246,252,243,245,250,233,225,251,237); $ekezetek_nb=array(-1,214,220,211,213,218,201,193,219,205); $normal=array(-1,111,117,111,111,117,101,97,117,105); $text_fancy=""; $text_original=strtolower(str_replace("„","",str_replace("”","",str_replace("–"," ",str_replace("’"," ",trim($cim)))))); for ($i=0;$i=97 && ord($char)<=122) OR ord($char)==95 OR is_numeric($char) /* OR $char=="-"*/) { $text_fancy.=$char; } } } $text_fancy=str_replace("__","_",str_replace(" ","_",$text_fancy)); $text_fancy=str_replace("__","_",str_replace(" ","_",$text_fancy)); return $text_fancy; } ?> Kultúrpart - dalverseny | http://dalverseny.kulturpart.hu

Mi ez?

Ez, kérem, egy dalverseny mindenkinek, 15 éves kortól. Apropója a Sziget Fesztivál -1. napján megrendezésre kerülő Magyar Dal Napja monstre koncertsorozat, ahol majdnem mindenki fellép, aki eddig letett valamit az asztalra a slágerlisták szintjén, műfaji megkötés nélkül. Azért hívtuk életre az esemény kísérőprogramjaként a dalversenyt, hogy legyenek új dalok és új szereplők a jövőben, hiszen ki tudja, mi lapul az íróasztalok, és a hangfile-ok mélyén?

Milyen dalokat keresünk?

Bármilyeneket! Legalábbis stílusukat tekintve... A Pályázati kiírásban természetesen szerepelnek kitételek, így a mi dalversenyünk például magyar nyelvű zeneszámoknak szól, és nem sérthetik senki társadalmi identitását.

Miért?

Mert a könnyűzene pont annyira része saját kultúránknak, mint más kortárs művészet, és ezt a hírlevelet is magyarul olvasod. A dal a legmélyebben kódolt önkifejezési formák egyike, amely a szerzőn keresztül egy közösség életérzését fogalmazza meg, legyen szó egy népdalról, vagy akár arról, hogy milyen a boksz. Mi - egymás hegyén-hátán élők - vélhetőleg magyar nyelven kommunikálunk a legnagyobb hatásfokkal. Mások identitása pedig nem játékszer, ezt nem részletezzük.

Milyen a jó dal?

Ezt döntse el a pártoló közönség! A portálon bárki meghallgathatja a dalokat, ismerkedhet a szerzőkkel, előadókkal, zenekarokkal, és szavazhat ingyenesen. Természetesen az elveszetteket szakértők terelgetik majd hozzászólásaikkal hétről hétre, de őket csak annyira kell komolyan venni, mint eddig.

Mit kell csinálni?

Hát írni legalább egy dalt, vagy akár többet is. Minden jöhet, ami még nem futott be slágerlistás karriert, tehát nem dúdolja boldog-boldogtalan. Ez azért fontos, mert a zenepiac ellehetetlenülése miatt rengeteg remek szerzemény tűnik el a süllyesztőben nap mint nap, a magánkiadások nem jutnak el szélesebb közönségrétegekhez. Ha kész vagy, csak regisztrálnod kell, és július 11-től már hallja is a nagyérdemű.

Hol itt az esélyegyenlőség?

Mindenhol. Egy dalt nem az tesz elsősorban híressé, hogy sokat próbált vitézek rögzítették szimfonikus zenekari kísérettel, milliós költségvetésű stúdiókban, egy dal a benne rejlő szellem, gondolat súlyától válik nagy horderejűvé! Lásd a könnyűzene története... Éppen ezért a kiírás nem követel meg semmilyen technikai apparátust, sőt, ha gondod van a felvétel elkészítésével, segítünk!

Mi van még?

Az, hogy szeretnénk a szerzőket, előadókat, zenekarokat mindenféle értelemben megismertetni leendő közönségükkel, így nem árt, ha kiegészítő anyagokat is kapcsoltok: fénykép, önéletrajz, sajtóanyag, mit tudjuk mi, csak minden, ami közelebb visz hozzátok, a zenén túl.

És ha még mindig nem értem?

Olvasd el még egyszer, a pályázati kiírással együtt. Összegyűjtöttünk néhány kérdést és választ. Ha még akkor sem: dalverseny(a)kulturpart.hu

A nyeremény

Minden versenynek van fődíja, így ennek is. A legtöbb szavazatot kapott dal szerzője, előadója bemutatkozási lehetőséget kap a jövő évi Magyar Dal Napján, amely akkorra - reményeink szerint - országos méretű rendezvénnyé növi ki magát. A nyeremény része egy öt napos felvétel a kulturpart.hu professzionális stúdiójában. Valamint szórakoztató elektronikai berendezések, ami minden zenehallgatónak jól jöhet, mert mindig van eggyel jobb, eggyel hangosabb!

Határidők?

Azok vannak, nézd át a pályázati kiírást.

Keresés'.$r['zs_nev'].': '.$r['zs_zarszo'].'
'; } } if (true) { $doboz='

Zárszó

Bakáts Tibor: Valljunk színt, mert ebben az esetben ez a helyes kritikusi magatartás. Mindenkinek köszönöm, hogy semmi álságos, és felszínes jelenlétbe nem szorította magát, minket, mindenki kb. azt mutatta, amit tud. Tovább >>

Pély Barna: Drága dalszerzők,zenészek és énekesek!

Szeretném e néhány sorral megköszönni, hogy ilyen komolyan vettétek ezt a versenyt és nem voltatok lusták elküldözgetni eddigi munkátok néhány gyümölcsét.
Tovább >>

Pierrot: Kedves Kollégák!

Közületek mindenkinek kijár a dicséret, hiszen vállaltátok a megmérettetést. Régóta dédelgetett szerzeményeitek, spórolt pénzen készített hangfelvételeitek, eleddig másnak meg nem mutatott fércmunkáitok közszemlére tétettek, és álltátok a bírálatot.
Tovább >>
'; echo $doboz; } ?>